Salvia, een gepassioneerd familie bedrijf sinds 1980

Voorafgaande aan het starten van Salvia vestigde Luc Grossin zich in 1975 als een therapeut in Parijs. De kennismaking van Luc Grossin met essentiële oliën dateert al uit de tijd als therapeut. Begin 1980 ontmoet hij Pierre Franchôme, Aromatologist en directeur van een laboratorium gespecialiseerd in de productie van etherische oliën. Hierdoor neemt zijn kennis en het gebruik van etherische oliën toe. Om zijn dagelijkse ervaring te vergelijken met onderzoeken die over de hele wereld worden uitgevoerd, neemt hij deel aan alle gespecialiseerde conferenties over etherische oliën die er maar te volgen zijn. Om aan de groeiende vraag in zijn kliniek te voldoen, produceert Grossin zelf al in de jaren tachtig zijn eerste aromatherapieformules in capsule om het orale gebruik voor zijn patiënten te vergemakkelijken. De formules slaan ook aan bij collega therapeuten en natuurartsen.

Fabricage met principes

Zijn laboratorium genaamd Salvia S.L vestigt Grossin in de Andorrese Pyreneeën om zijn eerste formules in Aromatherapie te produceren en op de markt te brengen. Als groot aanhanger van biologisch voedsel en zorg voor een goede ecologische wereld stelt hij de zuiverheid van de gebruikte ingrediënten voor zijn fytotherapie- en aromatherapieproducten voorop.

Unieke formules

Salvia ontwikkelde al snel een techniek voor het extrageren van de vitamine C uit rozenbottels met behoud van alle natuurlijke hulpstoffen die de natuurlijke vitamine C beter doen werken. Ook gaat Salvia eind negentiger jaren aan de slag met perillazaad voor de bereiding van Omega-3 olie, (bevat meer dan 65% omega-3) en brengt hiermee als eerste een volledig vegetarische omega-3 bron op de markt.

Van vader op zoon

Vandaag de dag heeft de zoon, Paul Grossin, de leiding van het bedrijf waarmee de filosofie van het bedrijf wordt gewaarborgd. Naast etherische olie producten in uiteenlopende gebruiksvormen zijn er kruiden, Omega-3 en vitamine C producten, tevens zijn er een aantal veganistische cosmetica producten verkrijgbaar.

De essentie van de Salvia filosofie

Het is onze missie om het beste uit de plantenwereld te selecteren. Al onze etherische en plantaardige oliën zijn geselecteerd op grond van hun unieke eigenschappen. Bij het ontwikkelen van onze formules en het selecteren van planten zijn we daarom uiterst kritisch en compromisloos:

  1. Geselecteerde planten moeten biologisch verbouwd zijn.
  2. Geselecteerde planten moeten overeenkomen met de vereiste variëteiten.
  3. De gebruikte planten moeten zoveel mogelijk lokaal geproduceerd en hernieuwbaar zijn.
  4. Geen gebruik van krill of omega 3 van mariene oorsprong, want het vissen hierop brengt een reeds kwetsbaar ecosysteem in gevaar.
  5. Alle gebruikte grondstoffen in de producten moeten GMO, NANO vrij zijn.

Salvia kiest er voor om kleinschalig te blijven produceren, alleen op deze manier blijft onze kwaliteit controleerbaar.