Paddenstoelen helpen de weerstand en immuniteit

De afgelopen 30-40 jaar is dankzij voortschrijdende wetenschappelijke kennis van paddenstoelen het gebruik sterk toegenomen.

De teelt van eetbare paddenstoelen die men in de winkel koopt is vooral gericht op smaak, die van therapeutische paddenstoelen en hun afgeleide producten uitsluitend op de inhoudsstoffen met de daarbij behorende heilzame eigenschappen. Alle processtappen bij de teelt van therapeutisch geschikte paddenstoelen zijn er op gericht om het werkzame ingrediëntenprofiel op de juiste manier te reproduceren en consistent te houden. Alle stappen in dit proces dienen met de groots mogelijke zorg uitgevoerd te worden om een bruikbare, gezonde oogst te krijgen. De selectie van sporen, het beheer van de schimmelculturen, de opwekking van het groeiproces, het voorkomen van besmetting door andere schimmelculturen, het optimaal samenstellen van de voedingsbodem/medium, de beheersing van het klimaat en de groei voor een optimale productie zijn hierin onmisbaar.

Voor de teelt van therapeutisch geschikte paddenstoelen op grote schaal is een speciale voedingsbodem nodig. In de laatste jaren werden er voedingsbodems ontwikkeld, onder andere op basis van verrijkt houtzaagsel, die voor een verkorting van de groeitijd en hogere zuivere opbrengsten heeft gezorgd. GOBA maakt gebruik van een Bio-gecertificeerde voedingsbodem die op de plaats van kweek het beste resultaat geeft. Testen door Nederlandse laboratoria (aanbevolen door de NPN) wijzen uit dat de producten van GOBA hierdoor zeer zuiver zijn en aan alle voorwaarden voor biologische teelt voldoen.

Alle producten zijn 100% Biologisch gekweekt. Klik op: SKAL Bio-certificering voor certificaat.

Kweek en productie Goba producten

MycoMedica is al 15 jaar bezig met het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige paddenstoelproducten voor therapeutische toepassingen. De wetenschappelijke kennis die is opgedaan is terug te vinden in de momenteel verkrijgbare GOBA productlijn van enkelvoudige en samengestelde producten. Klik hier voor GOBA folder

De GOBA paddenstoelextracten bestaan uit, poeders of tinctuur van de vruchtlichamen en/of het mycelium en de extracellulaire vloeistoffen. Het bedrijf is met haar laboratorium beheerste kweekmethode en productiefaciliteiten gevestigd in Podkoren in Slovenië. De natuur en zuivere lucht in deze dunbevolkte en ongerepte bergstreek staat garant voor kwaliteit en zuiverheid van 100% zuiver biologische paddenstoelen. Klik hier voor korte uitleg kweek & verwerkingsmethode.

Het bedrijf is officieel als producent van paddenstoelen en hun afgeleide grondstoffen geregistreerd, werkt volgens biologische richtlijnen, HACCP-regels en staat onder controle van de gezondheidsautoriteiten. Het maakt gebruik van een door de eigenaar ontwikkelde nieuwe teeltmethode waardoor hoogwaardig grondstoffen worden verkregen die in de hele wereld gretig aftrek vinden. MycoMedica heeft contacten met alle vooraanstaande instituten over de wereld die zich bezig houden met wetenschappelijk onderzoek naar de samenstelling en medische toepassingen van paddenstoelen en neemt deel aan veel studies die er gaande zijn op dit gebied.  

De oprichter en eigenaar Dr. Andrej Gregori (PhD Biotechnische Faculteit van de Universiteit van Ljubljana, gepromoveerd op de invloed van nieuwe teelttechnologieën op paddenstoelen, hun opbrengst en medicinale inhoudsstoffen) heeft het bedrijf laten uitgroeien tot een toonaangevende producent van therapeutisch geschikte paddenstoelproducten met klanten over de hele wereld die zowel bulkstoffen voor farmaceutische doeleinden als eindproducten afnemen. In onze de webshop vindt u alle door Welcap geleverde GOBA-producten zoals als thee, poeders en capsules.