Fytosome techniek superieur aan liposme techniek

Liposomenverbindingen worden hoofdzakelijk gebruikt in cosmetica om water oplosbare ingrediënten aan de huid af te geven. Een liposome verbinding wordt verkregen door een water oplosbaar ingrediënt met fosfatidylcholine te mixen. De fosfatidylcholine moleculen omringen met honderden tot duizenden moleculen het water oplosbare ingrediënt, zonder dat er een verbinding met de ingrediëntmoleculen ontstaat (zie afbeelding pagina 3 Engelstalig artikel).

Bij een fytosoom proces vormt ieder fosfatidylcholine molecuul en een ingrediëntmolecuul een 1:1 of een 2:1 complex, afhankelijk van het te binden ingrediënt (zie afbeelding pagina 3 Engelstalig artikel). Dit resulteert in een veel betere opname van het ingrediënt dan met een liposome verbinding, niet alleen voor supplementen maar ook bij cosmetica.

Het Engelstalige artikel (International Research Journal of Pharmacy) uit 2012 gaat hier gedetailleerd op in en laat zien welke voordelen er zijn aan fytosome verbindingen boven liposome verbindingen (inclusief literatuurverwijzingen).  Het Engelstalige artikel kunt u zowel hier als in de bibliotheek te downloaden.

door Welcap

Ga terug