Thorne Research sluit overeenkomsten met diverse sportbonden van USA nationale teams

Zeven Amerikaanse Nationale Sportbonden (NGB's) hebben een  partnerschapsovereenkomsten met Thorne Research ondertekend als exclusieve leverancier van voedingssupplementen, een aantal overeenkomsten met andere sportbonden zijn in de maak. De meerjarige overeenkomsten werden in de afgelopen maanden van 2016 getekend. De samenwerking omvat onder anderen het samenstellen van protocollen in overleg met coaches van de NGB's, artsen en sportwetenschapspecialisten en zal een integraal onderdeel van de gezondheids en wellness-programma's van de de sportbonden, waaronder het US-roei team, zijn.

"Sporters kunnen nutritionele of fysiologische eisen hebben die suppletie noodzakelijk maakt, de samenwerking met Thorne Research zal ervoor zorgen dat onze atleten  veilige, schone, en zorgvuldig gecontroleerde en geteste voedingssupplementen krijgen, "zegt Dr Jo Hannafin (hoofd teamarts van de US-roei bond). "Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de normen voor kwaliteit, veiligheid, en de inhoud van de voedingssupplementen die kunnen worden gebruikt door onze atleten, onomstreden zijn. De gezondheid van onze atleten is onze hoogste prioriteit en mag niet in gevaar worden gebracht" zegt zij.

De voedingssupplementen van Thorne zijn van het hoogste niveau van certificering voorzien.

Daarnaast zullen deze elite-atleten toegang krijgen tot betrouwbare informatie over gezondheid van de Mayo Clinic, die voor een gemakkelijke toegang via de website van Thorne Research voor hen bechikbaar is. Deze informatie zal de atleten helpen bij het evalueren van hun gebruik van de voedingssupplementen en het beter begrijpen van labels, productie en regelgeving via objectieve bronnen.

Klik hier om het Engelstalige SportsBusiness Journal artikel hierover te lezen.

door Welcap

Ga terug