KWALITEIT EN WERKWIJZE VOOR UW VEILIGHEID: THORNE SUPPLEMENTEN - GECERTIFICEERD - ONDER CONSTANTE CONTROLE VAN OVERHEDEN EN HET NSF

Geen ongewenste hulpstoffen, geen allergische reacties

Vanaf de oprichting in 1984 heeft Thorne zich toegelegd op het produceren van supplementen, zonder gebruikmaking van kant en klaar ingrediënten en ongewenste toevoegingen die de opname of werking van de ingrediënten kunnen belemmeren. 

Bij het voorschrijven van supplementen moet u blindelings kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de producten. Kwalitatief hoogwaardige producten onderscheiden zich door effectiviteit: ze helpen beter, sneller en daar waar nodig is. Hierdoor is het behandelingstraject meestal korter en effectiever.

Voor veel fabrikanten is het gebruik van kant en klaar voorbereide ingrediënten aantrekkelijk omdat het financiële voordelen heeft. Het is niet nodig om over een kostbaar laboratorium te beschikken en men hoeft geen tijdrovende voorbereidingen te treffen die bij de verwerking van pure grondstoffen komen kijken. Na het mixen kan men de productie starten en storingsvrij op hoge snelheid werken.

Kant en klaar voorbereide ingrediënten bevatten echter hulpstoffen als maskeermiddelen voor smaak & geur, verdunningsmiddelen zoals lactose, maïszetmeel, conserveermiddelen als BHT en stearaten als magnesiumstearaat*. Deze stoffen kunnen in meer of mindere mate opnameproblemen van de actieve ingrediënten veroorzaken, biochemische processen ontregelen, of allergische reacties geven. Op het etiket hoeven deze hulpstoffen echter niet vermeld te worden. Alleen hulpstoffen die de fabrikant zelf bij het mixen toevoegt moeten op een etiket vermeld worden. Zo blijft er voor u veel verborgen als er kant en klaar voorbereide ingrediënten zijn gebruikt.

Thorne Research beschikt over eigen laboratoria en gekwalificeerd personeel om pure onbewerkte ingrediënten geschikt te maken voor verwerking. Door onder andere op lage snelheid te produceren hoeft Thorne geen gebruik te maken van ongewenste hulpstoffen.

Daar Thorne alle ingrediënten zelf op sterkte maakt en dus alle gebruikte hulpstoffen op het etiket moet declareren, weet u exact wat u voorschrijft.

Thorne levert haar producten hoofdzakelijk in capsules af.  Enkele producten worden als poeder of in vloeibare vorm vervaardigd. Thorne ziet af van tabletteren omdat bij dit proces ongewenste hulpstoffen als sterke bindmiddelen, coating en desintegratiemiddelen nodig zijn. Tevens komt er bij het persen van tabletten hitte vrij wat de werkzame stoffen in effectiviteit doet afnemen. Het therapeutisch rendement van tabletten is dan ook niet optimaal.

Poeders, capsules en vloeibare supplementen zijn makkelijk in te nemen. De meeste capsules kan men, indien gewenst, openen en als poeder innemen door ze met water of sap te vermengen. De eigenschappen van sommige producten laten dit echter niet toe. Wanneer dit het geval is staat dit duidelijk op de verpakking vermeld.

Klik hier voor download van de Thorne informatie folder 

* Het tijdschrift “Pharmaceutical Technology” heeft de resultaten van een klassiek uitgevoerde studie met magnesiumstearaat gepubliceerd. Deze laat zien dat van een nutriënt (28 minuten gemixt met magnesiumstearaat) na 35 minuten in een oplossing (U.S.P. dissolution procedure) slechts 20% vrijkwam en de rest onoplosbaar bleef.

Integriteit en zuiverheid van ingrediënten

Het leefmilieu is de laatste decennia sterk achteruit gegaan. Mondiale vervuiling maakt het niet eenvoudig om zuivere grondstoffen van constante kwaliteit te vinden. Bij Thorne worden alle streng geselecteerde grondstoffen bij binnenkomst daarom nogmaals op contaminanten getest om te controleren of de analysecertificaten van de leverancier juist zijn. Grondstoffen die niet aan de vereiste specificaties voldoen worden niet geaccepteerd. Ook wordt onderzocht of de juiste botanische variant van een kruid is geleverd opdat de juiste werkzame stoffen in een product worden gegarandeerd. Op deze manier is Thorne verzekerd dat haar eindproducten aan de labelclaim voldoen.

zie hier de video over het productstabiliteitstest programma van Thorne

Kenmerkend voor de producten is dat altijd de biologisch meest actieve vorm of een vorm met specifieke werking wordt gebruikt. Naast enkelvoudige producten bevat het assortiment een groot aantal combinatieproducten. Tevens onderscheidt het assortiment zich onder andere door:

Kruiden (die van nature moeilijk opneembaar zijn) in fytosome vorm. Deze aan fosfatidylcholine gebonden kruiden worden vele malen beter opgenomen en zijn therapeutisch superieur aan andere niet fytosoom gebonden kruidenproducten in de markt.

Alle visolieproducten bevatten door toepassing van Supercritical Fluid Technology geen meetbare hoeveelheden zware metalen, PCB’s en andere contaminanten.

Speciale formules voor vegetariërs op gebied van de spijsvertering, de bijnieren,immuniteit en mobiliteit.

Thorne supplementen worden alom als benchmark erkend. Veel officiele instituten gebruiken Thorne producten voor enkel- of meervoudig onderzoek. Hiertoe behoren onder andere de Columbia University, University of California San Francisco, University of Washington, Oregon Health Science University, Oregon State University en de Tufts University. Thorne Research heeft voor de U.S. Navy voedingssupplementen en een placebo geproduceerd voor wetenschappelijk onderzoek onder haar marinepersoneel.

TGA, cGMP en NSF certificering van alle Thorne producten

Strenge dagelijkse controles van inkomende ingrediënten, productieprocessen en eindproducten hebben geleid tot TGA*-certificering van de gevolgde productiemethodes en procedures door het Australische Department of Health and Ageing.

Thorne behoort tot de slechts 2% van alle Amerikaanse bedrijven (zowel voedingsupplementen als geneesmiddelenfabrikanten) die bij de eerste controle van de FDA** een GMP***-certificaat kregen zonder enige opmerking of verbeterpunten.

De GMP-registratie van Thorne door het NSF-International**** geeft de garantie dat het gebruik van Thorne supplementen veilig is. Thorne Research’s productiefaciliteiten in Sandpoint Idaho worden twee keer per jaar gecontroleerd op de naleving van de NSF-GMP’s. Een aantal producten zijn voor extra zekerheid voor topsporters zelfs door het NSF-Gecertificeerd voor sport. Dit betekend dat deze producten extra door het NSF gecontroleerd zijn op verboden stoffen.

* Therapeutic Goods Administration

** Federal Drug Administration

*** Good Manufaturing Practice 

**** Public Health and Safety Organisation (voorheen: National Sanitation Organization)